Doświadczenie restauracyjne z dostawą do domu to nie tylko sposób na wprowadzenie zupełnie nowych smaków do codziennego menu, ale też wymierna pomoc dla restauracji. Tak powstał pomysł festiwalu Delivery Week, czyli akcji, która pozwala zamówić uczestnikom dwudaniowy posiłek z wybranej restauracji w stałej cenie 39 złotych.

Obowiązuje jedna zasada – jeśli chcecie zamówić jedzenie, musicie zrobić to z odpowiednim wyprzedzeniem. Codziennie można zamawiać posiłki na następny dzień lub kolejne. Później musicie zaznaczyć, czy wybieracie opcje dostawy czy osobistego odbioru w restauracji i gotowe! Wszystko pod linkiem Delivery Week

Nowością w ofercie festiwalu są restauracje uczestniczące do tej pory w festiwalach Fine Dining, czyli wydarzeniach dla miłośników kuchni najwyższej jakości. W drugiej edycji festiwalu można także skorzystać z ich oferty, a w takim wypadku zamówienie kosztuje 59 złotych. 

Jednak wyjątkowe dania i bezkontaktowa obsługa to nie wszystko, co czeka na uczestników festiwalu. Do zamówienia realizowanego w ramach Delivery Week, każdy gość otrzyma w prezencie puszkę 0,33l Coca-Coli Zero. Ponadto razem z potwierdzeniem rezerwacji otrzyma unikalnego e-booka “Najlepsze PRZEPISY najlepszych RESTAURACJI”. Dodatkowo pierwszych 6000 Gości przy płatności Blikiem otrzyma 10 zł rabatu na zamówienie. Wszyscy biorący udział otrzymają dodatkowo kod od innogyGO uprawniający do 15 minutowego przejazdu BMW i3 i odebrania swojego zamówienia oraz mnóstwo prezentów od Przyjaciół Festiwalu w tym m.in. rabaty na odzież marki Dastan czy 30-dniowe dostępy do Audioteki.

Wciąż się zastanawiacie? Oto 3 restauracje, które naszym zdaniem zasługują na waszą uwagę:

Warszawa | Bottega Napoli

Zawsze jest dobry czas na pizzę! Jeśli chcesz spróbować prawdziwej, neapolitańskiej, zrobionej przez włoskiego pizzaiolo Fabiano, koniecznie wybierz warszawską Bottegę Napoli. W ramach Delivery Week 2, restauracja przygotowała 2 rodzaje pizzy. W wersji wege czeka na Ciebie Margherita z sosem pomidorowym, oliwą z oliwek extra virgin z cliento, mozzarellą i bazylią. Wersja mięsna to Diavola z sosem pomidorowym, mozzarellą i salami „spianata calabrese” pikàtne.

Kraków | Albertina

Kończą Ci się pomysły na oryginalne obiady? Bez obaw - z pomocą przychodzi krakowska Albertina. To właśnie tu zamówisz ossobuco z jelenia z kopytkami, czerwoną kapustą i sosem demi glace. Jeśli nie jesteś miłośnikiem mięsa, możesz zamówić falafel z ciecierzycy podany z pure z dyni, pyzami, pesto z pietruszki i orzechów pinii w sosie z palonych warzyw.

Łodź | Stare Kino

Jeśli marzy Ci się kuchnia polska w nowoczesnym wydaniu z akcentami kuchni międzynarodowej oraz łódzkiej kuchni regionalnej, to koniecznie postaw na Stare Kino. Restauracja przygotowała dwie wersje domowego menu, które możesz zamówić sobie, bliskim albo sąsiadowi! Opcja mięsna to filet z indyka faszerowany warzywami i boczkiem z  kaszą pęczak i grillowanymi warzywami. Menu wege to makaron linguine z pesto, pomidorkami cherry, rukolą i parmezanem.