Tegoroczna edycja Delivery Week obfituje w mnóstwo prezentów od Przyjaciół Festiwalu. Do współpracy zaproszeni zostali festiwalowi Partnerzy i Ambasadorzy, którzy od lat promują niezależną, rodzimą scenę restauracyjną. Wsparcie dla restauracji przekazała w tej edycji marka Coca-Cola. Do zamówienia realizowanego w ramach Delivery Week, każdy Gość otrzyma w prezencie puszkę 0,33l Coca-Coli Zero, wraz z potwierdzeniem rezerwacji unikalnego e-booka „Najlepsze PRZEPISY najlepszych RESTAURACJI”.

Diverso | Warszawa

Diverso to włoska kuchnia w nowoczesnym wydaniu. Słynie z najlepszych produktów i ręcznie robionego makaronu. Ich pizza to mnóstwo dobroci na cieście przyrządzonym na 25-letnim zakwasie. W festiwalowym menu czeka na Was Pizza Gourmet z szynką Spianata, gruszką i orzechami włoskimi. Aż żal nie spróbować!

La Tomatina | Warszawa

La Tomatina na Kruczej serwuje pizzę z włoskimi przysmakami oraz aromatyzowanymi oliwami. Tu na cieście w wersji mięsnej ląduje m.in. m ser mozzarella, pomidory pelati, krewetki tygrysie, świeży szpinak, czerwona cebula czy ser parmigiano reggiano. W wersji wege zjecie pizzę z duszonymi pieczarkami, grzybami leśnymi i świeżym pesto.

Bottega Napoli | Warszawa

To kolejna miejscówka w Warszawie godna uwagi. Miiejsce stworzone przez Włochów, które oddaje iście włoską atmosferę i zdążyło już zdobyć stałą klientelę i dobrą sławę na mieście. Powód? Jest prosty - to właśnie tu zamówisz prawdziwą pizzę zrobioną przez włoskiego pizzaiolo Fabiano. W festiwalowym menu czekają na Was dwa rodzaje pizzy - Margherita i Diavola. Jeśli włoskie smaki to coś, co uwielbiacie, koniecznie złóżcie zamówienie z restauracji przy Oboźnej 9!

Trzy Papryczki | Kraków

Krakowskie Trzy Papryczki to idealne miejsce dla fanów włoskiej kuchni. Restauracja z okazji Dnia Pizzy przygotowała specjalne pozycje w festiwalowym menu – jest opcja wegetariańska i dla mięsożerców. W wersji mięsnej zamówicie pizzę Porchetta z włoską pieczenią wieprzową doprawioną białym winem. W wersji wege czeka na Was pizza Treviso z sosem kremowym, mozzarellą, borowikiem i czerwoną cebulą.