Jesienna edycja Restaurant Week potrwa do 26 września. Specjalnie na Festiwal restauracje przygotowały unikalne menu #SpozaKarty. W cenie 59zł, na wszystkich Gości czeka 3-daniowe menu oraz festiwalowy koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic. Jakie zaskakujące połączenia smaków proponują restauracje?

Kaczka w sosie z pędów sosny - Elixir by Dom Wódki (Warszawa)

Wolno pieczona pierś kaczki, wiśnie w żelu, mus marchewki z wanilią, brukselka z orzechami, pieczony ziemniak z tymiankiem, sos z pędów sosny.

Dziczyzna w sosie czekoladowym - Mood Food and Bar (Sosnowiec)

Dziczyzna w sosie czekoladowym, szafranowe spätzle, do tego włoska kapusta.

Gołąbki w liściach winogron - Osteria Wino&Smak (Białystok)

Włoskie gołąbki w liściach z winogron w sosie pomidorowym, purée z batatów z parmezanem.

Koferyna w sosie teriyaki - Taki Pan Pstrąg (Łódź)

Filet z koryfeny marynowany w sosie teriyaki serwowany ze smażonym ryżem z orzechami nerkowca i sałatką z ogórka, cukinii i pomarańczy.

Smażone lody - Zest (Rzeszów)

Smażone lody o smaku mango, ganache kokosowy z czekoladą belgijską, puder pistacjowy, frużelina wiśniowa, tymianek.

Miejsca można już rezerwować za pośrednictwem aplikacji oraz na stronie. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut. Festiwal pozostaje wierny filozofii #SzanujJedzenie. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online, marnowanie żywności w restauracjach ograniczone jest do minimum.