Browar Warszawski – warzenie piwa oficjalnie wraca na Wolę

Jednym z najbardziej wyczekiwanych otwarć był Browar Warszawski, który po blisko dwóch dekadach, w tym samym miejscu, gdzie niegdyś sławni Haberbusch i Schiele, znów warzy świetne piwo. Projekt kulinarno-rozrywkowy, w którym tworzą się losy współczesnego browarnictwa stołecznego. Wszyscy koneserzy dobrego piwa mogą wybierać spośród 18 rodzajów piwa rzemieślniczego, w tym legendarne Grodziskie i Porter, znane z czasów świetności tych dawnych Browarów Warszawskich. W menu znajduje się wiele potraw z opalanego węglem drzewnym Josper Grilla, piwne bestsellery, owoce morza, burgery oraz ciekawe propozycje wegetariańskie. Pianką na kuflu jest piwny food pairing i zestawy przekąsek browarskich. To nie wszystko! Browar Warszawski łączyć się będzie z włoskim konceptem Pizza Lecentano oraz spektakularnym whisky barem! Piwny raj prężnie działa już od 10 września i znajduje się w piwnicach dawnej Leżakowni przy Grzybowskiej 56.

Food Hall Browary – podróż po smakach świata

Współczesna odsłona historycznych piwnic, będzie miejscem spotkań towarzyskich, nie tylko do delektowania się doskonałą kuchnią i koktajlami, ale także do spędzania wolnego czasu. Całość obiektu to aż kilkanaście różnych konceptów gastronomicznych oraz Bar Centralny – jeden z najdłuższych w Polsce. Wszystkie restauracje zostały dobrane tak, aby każdy mógł znaleźć dla siebie odpowiedni rodzaj kuchni. Wśród nich nowy koncept Alona Thana pod nazwą The Sushi, Dziurka Od Klucza z OCTO Pasta Pizza i a’Panu occo?!, Silk & Spicy, The Seafood Bar, S'poke & śledzie, The sushi, Falla Wrap, Jasna Sprawa, Boston Burger, okarima Ramen i Viet Nem. Food Hall swoje przestronne drzwi otworzy już 24 września przy Haberbuscha i Schielego 2.

NINE’S Restaurant & Sports Bar - ponad 1300 m2 kulinarnych i sportowych doświadczeń

Długo wyczekiwane otwarcie to także restauracja połączona ze sports barem - NINE’s. Dla gości otworzą się 4 poziomy w zabytkowej XIX-wiecznej Warzelni - sercu Browarów Warszawskich. Każda strefa to inne doznania - zarówno kulinarne jak i te sportowe. Robert Lewandowski oficjalnie zaprasza do drużyny i wspólnego tworzenia wyjątkowego miejsca pełnego zdrowych emocji – nie tylko na murawie. Warto zapamiętać adres Haberbuscha i Schielego 6 – to tam już na początku października będą rozgrywać się najgorętsze emocje sportowe!

NINE's / Materiały prasowe

ZOBACZ TAKŻE: Najbardziej kolorowe schody w stolicy – to się spodoba warszawiakom!

Gastronomja – smak dawnej Warszawy

Z pewnością szerokim echem wśród wszystkich krytyków kulinarnych odbije się otwarcie Gastronomji. Miejsce dedykowane głównie dla mięsożerców, z wyborem wolno pieczonych żeber wołowych, wieprzowych i jagnięcych oraz steków z sezonowanej wołowiny. W karcie znajdą się również klasyki kuchni polskiej. Szefem kuchni jest Daniel Saczuk, który pracował wiele lat w znanych restauracjach jak „U kucharzy” w hotelu Europejskim, następnie w „Soul Kitchen” czy „Żebra i Kości”. Już teraz można mówić o spektakularnych wrażeniach z wizyty w tym miejscu! Otwarcie już 24 września przy Grzybowskiej 56.

Japonka – emocje, muzyka i smak bez kompromisów

Emocje, brak kompromisów, muzyka i oryginalny smak. To cechy charakterystyczne dla Japonki – nowego projektu duetu Linh Nguyen i Dawida Uszyńskiego. Menu zostało skonstruowane tak, aby dzielić się najlepszymi kąskami, a posiłek stanowił przejście przez różne techniki kulinarne. Poza sashimi i sushi, można będzie spróbować dań z grilla robata czy prawdziwej tempury. Wyróżnikiem jest dbałość o selekcję składników - ekstremalnie świeże owoce morza i ryby oraz japońska wołowina. O profesjonalizmie tej dwójki można było się już przekonać odwiedzając wcześniej Japonki Browary Warszawskie oraz Delikatesy Azjatka. Japonka swoje neoazjatyckie wnętrza otworzyła 17 września przy Grzybowskiej 56.

Japonka / Materiały prasowe

Crazy Butcher – wolska ambasada mięsa

To dla wielu rzeźnik numer jeden w Warszawie. Ich dostawcy długo i uczciwie pracowali na zaufanie załogi, a to przełożyło się na zaufanie wiernych klientów. Oprócz wieprzowiny, najlepszej partii wołowiny w mieście, niebywale świeżych wędlin dostępny jest również drób. Można więc rzec, że to miejsce, to prawdziwy raj dla wszystkich mięsożerców! Gdzie go znaleźć? Przy Krochmalnej 61 jeszcze we wrześniu!

Oprócz nowych otwarć na Gości czeka już mnóstwo miejsc, które są ostatnio „najgorętszymi” adresami w stolicy! Mowa tutaj o takich konceptach jak: Munja Browary Warszawskie, Olivos Cafe & Restaurant, Mykonos, piekarnia Bakery Browary Warszawskie, dobro&dobro cafe, delikatesy Azjatka, Piccola Italia and Mediterraneo, Japonki Browary Warszawskie, Le Paradox, DESEO Patisserie & Chocolaterie, Sobremesa Tapas Bar, Etno Cafe, Baila Show & Dining czy Vita Cafe. Poza możliwością odbywania niesamowitych podróży kulinarnych, każdy ma tu również szansę na metamorfozy wizerunku u Hamskiego Barbera czy też w wykonaniu duetu „artystów wizerunku” w ich własnym atelier by Juźwin | Kobielski.